Met een laat maar prachtig doelpunt van Lars Luyckx behaalde VC Herentals een oververdiende overwinning. Linda Olen hield Branddonk op 1-1 en snoepte de andere titelfavoriet zo 2 punten af.

De wedstrijd begon met 1' stilte voor de slachtoffers van de busramp in Zwitserland.

VC Herentals hield opnieuw een geslaagde sponsordag met als dagsponsor Garage Lavrijsen Peugeot uit Herentals.

Beide teams hielden mekaar in de eerste helft in evenwicht. In de 44' glipte een van de bezoekers toch door de thuisdefensie. Hij bediende Koen Bossijns maar doelman De Booij kon het schot van de bezoeker met de voet keren. Arno Van Hove was goed gevolgd en kon de 0-1 inschieten.

Een koude douche voor de thuisploeg zo vlak voor de rust. VC Herentals kwam sterk uit de kleedkamer. In de 50' hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. De bezoekende doelman verkeek zich op het inzenden van Thomas Wouters in de rechter. Meteen 1-1 en de thuisploeg stak nog een tandje bij.

VC stak een aantal mooie aanvallen in mekaar maar doelman Raphaël Thijs gaf geen krimp. Het werd uiteindelijk toch 2-1 toen Lars Luyckx met een heerlijke knal VC de drie punten thuis hield.

Samen met de puntendeling van Branddonk gaf het aanleiding tot een klein feestje.

Beelden Ludo Coenen / Guy Verellen / Nnieuws.